De ce ești gelos?

           M-ai avut. Ai avut șansa să-mi demonstrezi cine ești, dar ai ratat-o. Ai avut timp să-mi lași amintiri, dar acum timpul s-a scurs și clepsidra trebuie întoarsă. Ai fi putut face ca totul să însemne ”noi”, și ai ales pe alta. Ai vrut să-mi arăți că ești puternic atunci când mi-ai întors spatele, acum de ce nu-ți mai urmezi drumul? Ai vrut să văd că poți avea orice femeie, oricând, ca și cum m-ai înlocui ca pe orice obiect, acum de ce te doare când mă vezi cu altul?

           Și dacă am plâns, nu mi-e rușine să recunosc. Dar tu, tu ai curaj să spui ”am pierdut”? Credeai că dacă mă tratezi cu indiferență maximă, îți voi arăta lacrimile? Credeai că dacă te văd cu alta, voi face o criză de gelozie doar ca să te simți bine? Ai crezut că ești bărbatul fatal si că nimeni nu va mai vedea în mine tinerețea și frumusețea unei iubiri sincere, nu-i așa?

            Dragul meu, ai pierdut, pentru că sunt fericită!

            Pentru mine ai fost doar calea spre adevăr. Am înțeles, după ce am încetat să mai plâng, că trebuie să fiu puternică, nu josnică, așa cum ai fost tu. Și am luptat. Acum, după mult timp în care am clădit singură speranța și drumul către iubirea pe care-am găsit-o, acum ți-am arătat cine ești: un învins! Un biet învins de propriile-i angoase; un învins de propriul orgoliu; un învins, pe care mândria nu l-a lăsat să fie bărbat. Te las, dragul meu. Fii fericit, așa cum sunt și eu. Iubește(dacă mai poți), dar nu pe mine, pentru că iubirea pentru mine va fi veșnic neîmpărtășită.

            Nu uita, dragul meu, femeia plânge, dar învinge! Fragilitatea ei nu o face decât să învețe să se apere mai bine. Vulnerabilitatea ta, în schimb, nu se va vindeca niciodată. Și mă bucur că nu mă poți uita. Și mă bucur că suferi. Da, poți să spui că sunt sadică, dar nu-mi pasă, pentru că sunt fericită să iubesc, și iubirea nu o reprezinți tu, ci el, cel pe care ești gelos și din pricina căruia, în fiecare noapte încerci să mă uiți în brațele lascive ale altor femei.

            Drum bun în viață, dragul meu învins și nu uita: mă bucur pentru suferința ta!

                                                                        Bianca Lădaruafla-cum-ii-poti-starni-gelozia-in-functie-de-zodia-lui_size2[1]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s