Eures-“Brosura” cu locuri de munca din Toata Europa

Eures

Azi ascultam Radioul National si am auzit o stire despre o idee,care,cica, are menirea sa imbunatateasca vietile multor someri. Stirea m-a facut foarte curioasa,asa ca m-am oprit din ce faceam si am ascultat mai departe:
Ei bine,este vorba despre o platforma online, care “Ascunde” numeroase anunturi de angajare de pe teritoriul intregului Batran Continet.
Deci,faceti cunostinta cu EURES – Serviciul European de Ocupare a Forţei de Muncă -o reţea de cooperare destinată să faciliteze libera circulaţie a lucrătorilor în Spaţiul Economic European. Elveţia participă, de asemenea, la EURES. Partenerii din reţea includ serviciile publice de ocupare a forţei de muncă, organizaţii sindicale şi patronale. Reţeaua este coordonată de Comisia Europeană.
Principalele obiective ale retelei:

– informeaza, orienteaza şi ofera recomandări potenţialilor lucrători mobili în legătură cu posturile disponibile, precum şi în legătură cu condiţiile de viaţă şi de muncă din Spaţiul Economic European;
– ofera asistenţă angajatorilor care doresc să recruteze lucrători din alte ţări şi
– ofera consiliere şi orientare pentru lucrătorii şi angajatorii din regiunile transfrontaliere.
Pare o idee excelenta,care,dupa parerea mea si a altora,ar trebui sa se extinda si in afara mediului. E ceva care,intradevar merita sa fie promovat si prin intermediul MASS-Media.
Asa cum se dau pe sticla,in ziare su la Radio reclame la tot ce vrei si ce nu vrei,ar putea sa se dea si un anunt mititel,ca lumea sa mai  afle si  altii despre aceasta oportunitate.

EURES ajută lucrătorii să treacă graniţele !

Advertisements

One thought on “Eures-“Brosura” cu locuri de munca din Toata Europa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s