Despre concursurile de… Miss Boboc ;)

missPrimele zile de liceu iti aduc multe noutati, multe bucurii si sperante. Esti inconjurat de oameni noi, dornici sa te cunoasca si esti “cantarit” de catre cei mai “inzestrati” la minte, ca doar nu o sa accepte pe oricine in grupul lor… Iar, ca fata, esti privita cu interes de catre baieti.

Daca mama natura a fost darnica cu tine si te-ai ales cu ochi frumosi si chip angelic, atunci esti oarecum “presata” sa candidezi la concursul de Miss Boboc, organizat in mai toate liceele. Si asa te trezesti dintr-o data in centrul atentiei, urmarita indeaproape de “matracucile” liceului. Cea mai mica greseala te scoate in evidenta, intr-un mod negativ, fireste, si esti oricand tinta vie a celor mai dure barfe. Eh, ne spunem cu totii ca gura lumii e sloboda… Ce ne facem insa atunci cand la concursul de Miss, prestigiosul concurs de frumusete al liceului, concurs liber la care poate participa oricine, se inscriu fete care nu au nici in clin nici in maneca cu frumusetea?! Da, sunt si fete de acest gen care, din cauza “popularitatii” de pe Facebook, se duc pline de mandrie sa candideze la titlul suprem al acestui concurs. Fete care afara de Like-uri si “spate” nu au nimic. Aceste fete, tocmai ele, cele care sunt privite in general drept niste paria printre liceeni, ele pretind pretioasa tiara incununatoare de frumusete! Dar, oricat machiaj si-ar pune, oricate mese si coafuri care sa ascunda fruntile lor inguste, oricat de mult si-ar arata picioarele slabe si strambe si indiferent ce aparat dentar scump afiseaza printr-un zambet larg si inestetic, ele nu castiga mult ravnitul titlu, nu devin reginele balului  :)). Cu mult tupeu, insa, trec mai departe cu un zambet fals pe chipul inexpresiv si, daca indraznesti sa le intrebi “De ce ai participat?” iti raspund nonsalant “Pentru distractie”. Cum sa nu razi? Ce jalnic este un astfel de comportament! Sunt fete frumoase la mine in liceu care nu au participat la acest concurs tocmai pentru ca stiu ca sunt frumoase, sunt constiente ca sunt atragatoare si arata bine si nu au nevoie sa le confirme altcineva toate acestea. Acestea au demnitate si merita respectate. Si nu numai cele din liceul meu, ci toate fetele frumoase care nu au nevoie de aplauze formale in nicio ocazie. Si eu m-am distrat la bal fara sa fiu acolo, sus, in lumina reflectoarelor. Am dansat cu baieti de a12a, ceea ce reprezinta ceva pentru o boboaca. 🙂

Bianca Ladaru

PS: Sunt curioasa daca si in scoala voastra aveti personaje care se dau mari frumuseti, mari aspirante la titluri “valoroase” doar pentru ca, in inchipuirea lor, reprezinta perfectiunea.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s