Vi se pare normal, Domnule Ministru al Sanatatii?

De curand am avut nevoie de ajutorul medicilor din Romania(nu pentru mine personal, pentru mama).Mare mi-a fost mirarea sa vad in ce tara traiesc si cu ce “sistem caracatita” trebuie sa ma lupt.Si ma gandesc acum la un amic, cu care am vorbit, nu cu mult timp in urma, pe Facebook, despre ideea de a pleca din tara. Uite, Mihnea, inca un motiv pentru care vreau sa plec si  sa uit pentru totdeauna de tara asta mizerabila, corupta si birocratica pana in maduva oaselor:

Dupa un lesin si o stare generala alterata, cu o tensiune 7, mama este coborata pe picioarele ei de la etajul 1 pana la ambulanta.Este dusa la spitalul “Sf. Pantelimon”si este primita in sectia <<urgente minore>>.Dupa ce I se recolteaza probe de sange, dupa ce dupa 3 ore I se gaseste un “domn” in spital care sa o duca cu carutul sa faca un computer tomograf, apoi  radiografii la coloana, respectiv plamani(unde este pusa sa semneze ca nu este insarcinata, sa isi treaca singura numele si CNP.ul pe foaie), dupa toate acestea I se spune intr-un final, la 7 ore de cand ajunsese in spital, ca nu I se gasesc radiografiile!

Nu sunt in masura sa spun daca ii trebuia o perfuzie, nu stiu daca avea nevoie de o medicatie, stiu ca nu s-a procedat corect. Ajunge in spital cu tensiune mica si abia cu 10 minute inainte de a o externa I se face o electrocardiograma?mita-spaga-medic-shutterstock

Ajunge la medicul de familie a doua zi si obtine o trimitere pentru spitalul Fundeni/Oncologie.Aici da de o doamna medic chirurg, care o trimite sa faca o ecografie…O intreaba mama pe doamna doctor care i-a facut ecografia daca are ceva grav si :” o sa va spuna doamna doctor care v-a trimis aici” si invita urmatoarea pacienta in cabinet, fara sa tina cont de intimitatea de care are nevoie orice persoana care merge la doctor. Suntem animale, doamna doctor ?Si merge mama inapoi la doamna doctor care a trims-o sa faca ecografia, si-I arata biletul scris spunandu-I ca nu intelege termenii si o roaga sa-i explice. Asistenta doamnei doctor, o “doamna” ciufuta si cu un aer suprem, I se adreseaza mamei: “ da’ ce, nu stii sa citesti?”. O lamureste doamna chirurg pe mama ignorand fulgerele din privirile celor doua,  si o trimite la medicul de familie cu urmatoarele informatii: “spuneti-I sa va dea un antibiotic si un atiinflamator”, fara scrisoare medicala, asa cum cred ca era normal, nu-I asa Domnule Ministru?Ma intreb daca mama avea probleme  psihice si nu tinea minte ce trebuia sa transmita mai departe ce se intampla atunci????

Oameni buni, pe ce lume traim? A cui este tara asta? Ii pasa cuiva de oamenii care traiesc in ea? Cui?????

Cine poate sa-mi dea un motiv plauzibil ca sa raman in Romania?

Advertisements

One thought on “Vi se pare normal, Domnule Ministru al Sanatatii?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s