Greselile pe care le facem intr-o relatie

greseli in relatii
Am sa incerc sa imi spun parerea despre greselile pe care le facem intr-o relatie…
Stiu ca nu toti facem aceleasi greseli, stiu ca unii dintre noi gresesc mai putin si reusesc sa invete cate ceva din ceea ce au gresit… Dar, copii sau adulti, cu totii suntem sortiti sa “ne impiedicam” in viata. Niciunul dintre noi nu s-a nascut invatat si nimeni nu este in pozitia de a nu suferi de pe urma deciziilor luate in pripa.
Cel mai urat intr-o relatie mi se pare sa minti. Cu totii mintim, mai mult sau mai putin, nu conteaza cat si cum… o facem! Mintim ca sa ne aparam, sa nu devenim fragili, vulnerabili in mainile celuilalt…Si cat de urat este atunci cand minti pe cineva cu un “te iubesc”! Cata speranta si cata candoare in aceste doua cuvinte si ce usor se irosesc uneori… Frown. De ce sa spun “te iubesc” daca nu simt asta? Sunt mai fericit daca imi ating scopul cu o minciuna? Fericirea aceasta iluzorie raneste si doare si atunci cand apogeul durerii este atins, se intoarce ca un boomerang spre cel ce i-a dat nastere, nimicindu-I sufletul cu o durere fara margini.
Un alt aspect urat intr-o relatie este legat de modul in care unul dintre parteneri este influentat de catre anturaj sa faca anumite gesturi. Cata frustrare se ascunde in lasitatea prietenilor de isi imping ura cu putere spre a destrama ceva frumos? Cine ar putea sa inteleaga? Oh, si cat de mult il doare pe cel parasit din cauza acestei influente… Si oare o fi drept? De ce ar trebui sa judecam dupa parerile altora, prin ochii altora si nu prin puterea constiintei proprii?
La fel de urat este cand balanta sentimentelor este inegala si unul dintre cele doua talere atarna in defavoarea celuilalt. Ce inseamna aceasta? Cati dintre noi nu am simtit ca iubim si nu suntem iubiti? Ca daruim si nu primim? Ca ne implicam total si din partea celuilalt simtim raceala, nepasare sau doar compasiune? Si cum sa poti continua intr-un astfel de caz? Nu-ti vine atunci sa fugi in lumea mare, sa pleci departe, rusinat ca ai cazut prada unui vanator de suflete, nemilos? Si nu ne ascundem atunci dupa masti indescifrabile si uitam uneori sa le mai dam jos, ramanand actorii propriei vieti? Nu atunci se naste in noi dorinta de a ne razbuna?
Sunt foarte multe aspect urate intr-o relatie falsa. Sunt foarte multe greseli pe care le facem… voit sau nu. Sunt foarte multe semne de intrebare pe care ni le punem si la care nu gasim raspuns. Cert este ca iubirile vin si pleaca si duc cu ele secrete si dureri ascunse. Uram si ne razbunam, ne pierdem cumpatul si uitam ca suntem oameni cu sentimente si constiinta si, dintr-o dorinta nebuna de a “invinge”, calcam in picioare inimi care au fost frumoase si pure.
Relatiile sunt frumoase si… trecatoare. De altfel, ca toate pe acest pamant. Frumusetea si plenitudinea iubirii o simti, la inceput, ca un vulcan. Apoi simti cum se duce si tu te stingi incet in urma ei. Si daca plangi, crezi ca lacrimile o aduc inapoi? Te-nseli! Odata plecata, dusa este. Ramai singur, cu inima pustiita si cu un zambet amar in coltul gurii.
Va indemn sa va iubiti, sa descoperiti acest taram minunat numit IUBIRE si va rog sa aveti grija sa nu gresiti, sa nu raniti, ca sa va puteti bucura cat mai mult de aceasta stare fireasca a sufletului. Iubiti-va mult!  🙂

Bianca Ladaru

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s