Gabriela Ilie, boboaca olimpica din Cantemir.

In ultimul timp nu v-am mai prezentat pe nimeni, asa ca m-am gandit ca este timpul sa scot pe cineva din “cutia mea cu surprize”. Am ales o boboaca frumusica si foarte vesela din liceul meu, Gabriela Ilie. Veselia ei debordanta te molipseste cand o intalnesti pe holuri si nu se poate sa nu vrei sa o abordezi cand o vezi.
Haideti sa va spun ce mi-a atras atentia la ea si ce m-a determinat sa o aleg ca subiect pentru astazi!
Are o pasiune care de curand a fost incununata cu lauri si despre ea vreau sa vorbesc. Totul a pornit de la… placerea bunicii Gabrielei de a urmari telenovele. Fara sa-si dea seama, pushtoaica s-a trezit ca vorbeste spaniola si chiar a inceput sa-i placa sa dialogheze cu bunica, in joaca, in aceasta limba. In clasa a V-a, a inceput sa faca aceasta limba la scoala, doar ca doamna profesoara, mare iubitoare a culturii si a limbii spaniole, a murit. Au urmat patru ani in care profesorii de la clasa s-au schimbat de mai multe ori, iar toate aceste schimbari nu au ajutat-o sa progreseze. “Scoala a ajutat, dar nu foarte mult…” asa ca a lucrat tot acasa, cu bunica si cu… televizorul.
Rezultatul? In clasa a VIII-a a obtinut locul al III-lea la faza nationala a olimpiadei de limba spaniola. Incredibil, nu? Ei, dar stati asa! Anul trecut, ea si colegii de lot, au facut o promisiune conform careia si anul acesta sa se intalneasca la faza nationala. Au reusit? Ei bine, da! Sa cante trompetele! Gabriela s-a clasat pe primul loc! Felicitari, bobocel vesel!
Si stiti ceva? Anul acesta, in liceu nu s-a mai facut grupa de spaniola si ea a venit in fiecare zi de miercuri cu trei ore mai devreme ca sa se intalneasca cu doamna profesoara, Rodica Toma si sa lucreze. Haideti, spuneti ca nu merita aprecierile noastre… Dupa rezultatul obtinut la olimpiada, domnul director a chemat-o in biroul dumnealui sa o felicite (impreuna cu doamna director adjunct) si o ora a tot felicitat-o pe Gabriela noastra . Mi-a spus ca a fost atat de fericita si de emotionata incat nu o sa uite prea curand acel moment.
Ce sa va mai spun despre bobocelul vesel si buclat? Acum doi ani a primit cadou un aparat de fotografiat si de atunci, ajutata de tatal ei si de prietenii fotografi ai acestuia, imortalizeaza frumusetile naturii. Oameni din domeniul artei fotografice i-au confirmat ca are talent si eu ii spun ca ar putea sa incerce sa participle la concursuri de arta fotografica. Eu sunt de acord cu ei, dupa ce i-am vazut cateva fotografii.

Si ii place mult sa citeasca… “Imi place sa vad lumea din diferite unghiuri citind multe articole scrise de diferiti autori, despre diferite aspecte din viata.”
Cam atat despre boboaca vesela din liceul meu. Haideti sa o felicitam impreuna pentru locul I obtinut la faza nationala a olipmpiadei de limba spaniola. Felicitari, Gabriela Ilie, boboaca vesela din Cantemir!
gabi ilieBianca Ladaru

Advertisements

One thought on “Gabriela Ilie, boboaca olimpica din Cantemir.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s