Fetele de 14/15 ani

  • fete naive

Pe site-ul pe care scriam pana acum, tratam subiecte care-mi atrageau atentia in mod deosebit, subiecte care ma priveau si care aveau pentru mine un grad mare de “dificultate”, sau subiecte de destindere. La fel voi face si aici, in functie de dispozitia in care ma aflu la momentul in care scriu sau, raportat la ceea ce se intampla in jurul meu. Nimic nu este intamplator, intotdeauna ceva real m-a determinat sa scriu. La fel si acum.
Observ fetele de 14/15 ani, boboacele noastre frumoase si dornice de a se afirma cu orice pret…Aceste fete naive, aceste copile in care viata parca clocoteste, ele sau despre ele, voi vorbi azi.
Sunt frumoase si abia intrate in liceu au impresia ca lumea se invarte in jurul lor, ca sunt centrul universului. Singurul lor scop este sa atraga atentia si nu o pot face decat intr-un singur fel: se lasa usor prada placerilor vietii, pe care le descopera in fuga, in cateva luni de liceu, si se trezesc la un moment dat pe post “de minge de ping pong” in mainile baietilor. Ajung astfel in vizorul intregului colectiv de baieti si se pare ca aceasta postura le incanta foarte tare si uite asa se cred” cele mai cele ” dintre toate.

Fetelor, sa fiti pasate precum o minge pe un teren, sau sa deveniti apoi “saltele”, pentru scurt timp, pentru diversi baieti, asta nu este un motiv sa fiti mandre. Baietii se simt bine cu voi, ca doar au si ei nevoi, dar i-ati intrebat vreodata de ce nu vor o” relatie” serioasa cu voi? I-ati intrebat daca prefera o fata cuminte, sau o fata pe care ” o cunoaste” tot liceul? Desi va canta in strune pentru scurt timp, altfel nu si-ar mai atinge scopul, dupa ce se plictisesc ,pleaca.” Placeri” gasesc si la altele, ca doar sunteti multe :))). Voi insa, voi cum va simtiti cand sunteti lasate balta? Cand incep sa va trateze ca pe fetele usoare cu glume deocheate in public, cu pipaieli in zone intime, cu jigniri….ce simtiti atunci? Unde va sunt mandria si respectul de sine? O sa-mi spuneti ca nu e treaba mea ce faceti voi, ca nu ma priveste si aveti dreptate :)))).Ma deranjeaza vizual, totusi, comportamentul vostru, care nu se limiteaza doar la scoala, il vad peste tot, a luat amploare. Cum sa nu-ti pese ce imagine creezi despre tine atunci cand te lasi pipaita, cum sa nu-ti pese ca faci slalom printre baietii din liceu/clasa?:)))).Oare ei au ganduri bune despre tine, te-ai intrebat ? wink emoticon.
Imi vine o intrebare in minte si cu ea am sa inchei: O fosta prostituata este intrebata de nepotica ei :” bunico, unde ai lucrat, dumneata, cand erai ca mami?”

Bianca Ladaru


2 thoughts on “Fetele de 14/15 ani

  1. Fenomenul externalizării trărilor periferice este încurajat de societatea în care trăim. Imaginea, superficialitatea, gregarul, competiția…sunt promovate cu încăpățânare de mass media , de cei ce se află la butoanele unei lumi dezarticulate.Procesul este în plină expansiune.

    Like

Leave a comment