Ce este promisiunea?

Promisiunea

Ce inseamna promisiunea? Un angajament prin care cineva se obliga sa faca ceva, aceasta ar fi definitia din dictionar dar, in zilele noastre, cum am traduce promisiunea? Nu cumva ar semana cu un angajament formal fata de cineva ca sa scapam repede si sa obtinem usor ceea ce ne dorim?In asta s-a transformat promisiunea din zilele noastre, asa cred. In loc sa fie angajamentul respectat de ambele parti, relatia in care sa investesti cu incredere , a devenit doar o falsitate notorie, o falsitate cu care iti atingi scopul. Si daca nu oferi incredere, ce astepti sa primesti in schimb? Daca tu ma dezamagesti si ma faci vulnerabil santajandu-ma emotional, la ce te astepti din partea mea?! Vrei sa fiu un bun samaritean? S-o crezi tu!
Candva, cuvantul era litera de lege, promisiunea era datorie curata si acum, acum ce a ajuns?Unde ne este onestitatea? Am dat-o la schimb pe un mijloc prin care putem sa obtinem ce ne dorim. Nu este scuzabil,ci trist. Cuvantul dat ar trebui sa fie ceva frumos, datator de speranta; ar trebui sa aline un suflet si nu sa trezeasca in el dorinta de razbunare.
Ceea ce ma doare este ca adultii promit si nu se tin de cuvant. Le atragi atentia ca gresesc si nu recunosc, nu-si cer scuze, doar esti un copil, de ce s-ar deranja in fata ta?! Ei fac legea,nu noi(tu). Total eronat! Ai gresit, ti-ai incalcat cuvantul , recunoaste si incearca sa repari. Un “iarta-ma”, “ imi pare rau”, inca mai poate face bine imaginii, desi sufletului ranit ii trebuie ceva timp pentru a se” repara”.
Oameni buni, nu mai promiteti daca nu sunteti capabili sa va tineti de cuvant. Nu va mai jucati cu sentimentele oamenilor pentru ca viata e ca o roata-sus,jos.
promisiune

Advertisements

3 thoughts on “Ce este promisiunea?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s