Baieti, de ce sunteti fitosi? :D

Trecem zilnic pe langa baieti care merg cu capul pe sus, cu o expresie a fetei impenetrabila, cu o atitudine aroganta. Vedem astfel de baieti pe holurile lungi ale liceelor/scolilor in care invatam si, pe multe dintre noi, aceasta atitudine fitoasa nu ne atrage. Privirile inghetate, spatele acela drept si nelipsitele grimase ce nu pot trece neobservate, toate acestea fac o impresie proasta asupra noastra. Rezultatul? Ii etichetam drept inabordabili si nici macar nu ne intereseaza cine sunt. Iar, foarte rar, ne intrebam daca atitudinea aceasta nu este cumva o masca. Dar… de ce ar avea nevoie un baiat de o masca?
Am crezut foarte mult timp ca doar fetele “au voie” sa fie fitoase, ca doar ele ar putea dezvolta aceasta “latura umana”. Dar se pare ca m-am inselat. Acum spun raspicat ca, uneori, baietii ne intrec in fite.
Baieti fitosi, atitudinea voastra m-a determinat sa ma intreb daca nu cumva va credeti superiori si daca da, ce anume va face sa aveti aceasta parere despr propria persoana? Cu ce sunteti deosebiti fata de ceilalti baieti? Doar cu atitudinea dispretuitoare pe care o adoptati si care este o trasatura a celor cu gandire limitata, dupa parerea mea? Stiti, superioritatea nu inseamna un nas tinut in nori, niste priviri crucise, cuvinte dure si nedemne pentru persoanele cu cei sapte ani de acasa. Superioritatea, daca se poate vorbi de asa ceva (desi parerea mea este ca, in esenta, nu suntem cu nimic mai presus unul fata de celalalt), trebuie sa insemne spirit, putere de a fi altruist, generozitate (un gest frumos poate face ziua frumoasa cuiva). Si multe astfel de lucruri. Dar voi de ce va credeti superiori? De ce sunteti fitosi, baieti?
Daca nu aveti motive serioase, inseamna ca totul este o masca?! Dar de ce aveti nevoie de o masca? Ca sa nu vada fetele ca sunteti sensibili? Ca sa nu va tradati sentimentele? Aveti impresia ca ascunzandu-le si arborand o mina fitoasa ne determinati sa fim noi cele care va curteaza? Este adevarat ca sunt si fete care cad in aceasta plasa, insa marea majoritate va vor intoarce spatele. Ne amuzam cand va vedem stangaciile, cand vreti sa pareti de neatins si va tradeaza roseate din obraji sau sclipirea din ochi. Noi stim ca sunteti fitosi pentru ca nu vreti sa ne aratati ce simtiti, asa ca nu va mai ascundeti! Si daca vreunul dintre voi are curajul sa-mi spuna ca ma insel si ca un baiat ca cei despre care am vorbit pana acum nu se poarta asa din motivele pe care le-am descris, va intreb pentru ce alt motiv ati putea sa mai fiti fitosi? Sa nu spuneti ca nu va intereseaza subiectul si nu aruncati cu rautati. Iarasi veti demonstra contrariul a ceea ce vreti sa se creada despre voi. Stim cu totii ca atunci cand nu ai nicio parere despre cineva si nu nutresti niciun sentiment fata de acea persoana, privesti lucrurile cu detasare. Si te vezi in celalat un egal al tau, pe care il respecti si atat. Am dreptate? Sigur ca am!
Deci… baieti, de ce sunteti fitosi?poze_unicorn

Advertisements

2 thoughts on “Baieti, de ce sunteti fitosi? :D

  1. Serios, dacă încerc să arăt unei fete că-s sensibil, sunt luat drept fraier sau papă-lapte, vă place să fim mai indiferenți

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s